СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:37

Рівнянин очолив міністерство освіти і науки

Виконуючим обов’язки міністра освіти і науки України став уродженець Рівненщини, перший заступник МОН Юрій Полюхович.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 10 березня під час засідання Уряду.

«Дуже важливо, щоб діяв принцип неперервності влади. Для мене честь – виконувати обов’язки міністра. Я зроблю все від мене залежне, щоб міністерство працювало злагоджено і належно виконувало свої функції», – відзначив Полюхович.

Нагадаємо, що Юрій Полюхович народився 1 листопада 1980 року в місті Костопіль Рівненської області.

Ступінь магістра з історії здобув 2003 року в Національному університеті «Києво-Могилянська академія». Протягом 2009–2012 років навчався в аспірантурі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат історичних наук. Автор понад 40 наукових публікацій.

Упродовж 2014–2016 був науковим співробітником (постдокторантура) Університету штату Каліфорнія, Чіко (США). Працював також у Національному інституті антропології та історії (Мексика).

З 2014 до 2016 року був радником Міністра освіти і науки України на громадських засадах. З 2017 року очолює громадську організацію «Українська науково-дослідна фундація».

Вільно володіє англійською, іспанською та класичною чольті (мова ієрогліфічної писемності майя).

11 вересня 2019 року був призначений на посаду першого заступника міністра освіти і науки України Ганни Новосад. Роботу в МОН поєднує з викладанням у Національному університеті імені Тараса Шевченка магістерського курсу «Історія цивілізацій доколумбової Америки».