СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:18

Рівненщина змагається за можливість побудувати сучасний центр професійної досконалості в межах проекту «EU4SKILLS»

У 4 регіонах України збудують Центри професійної досконалості.  За право залучити кошти в межах проєкту «EU4SKILLS» змагаються сім областей: Львівська, Вінницька, Запорізька, Миколаївська, Полтавська, Рівненська та Чернівецька області.

У кожній з обраних пілотних областей за можливість стати центром професійної досконалості змагається по 3 заклади професійної освіти. На Рівненщині це – Квасилівський професійний ліцей, ВПУ № 22 м. Сарни, Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі.

В регіонах по черзі працюватиме експертна місія KfW для відбору 4-х закладів, які завдяки європейській інвестиції у 20 млн євро стануть Центрами професійної досконалості. Ще 20 млн євро проєкту планується спрямувати у ці регіони для побудови менших об’єктів у межах інфраструктури професійної освіти.

Варто зазначити, що  за результатами моніторингу Інституту професійних кваліфікацій на Рівненщині найкраща мережа закладів професійно-технічної освіти в Україні, як за кількістю учнів в розрахунку на  одного викладача, так і, відповідно, за  собівартістю навчання.

Довідка. Для модернізації системи підготовки кваліфікованих кадрів 17 грудня 2018 року було підписано Угоду між Україною та Європейською Комісією про фінансування Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України». Загальний обсяг фінансування — 58 млн євро. Це кошти на модернізацію інфраструктури, закупівлю обладнання, створення центрів професійної досконалості, навчання майстрів та вчителів, розроблення нових освітніх стандартів тощо.