СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:09

За сприяння депутатів від «Європейської Солідарності» у Рівному вчили традиційних українських танців

Учора, 1 березня у Рівному пластуни Станиця Рівне Пласт-НСОУ та громадська організація «КолоСпадок» організували у Рівному вечір традиційних українських танців «Танці зі скрині».

Захід відбувався за сприяння депутатів Рівнеради від партії «Європейська Солідарність» Олексія Муляренка та Богдана Гапяка.

Під час заходу усі, хто завітав вчилися танцювати традиційні українські танці «Гречаники», «Ойра», «Аркан», «Плескач», «Гайдук», «Млин» та інші.

Традиційних українських танців навчали у Рівному музики із столиці. Це гурт «Варйон», фольклорист Валерій Гладунець, відомий лірник Тарас Компаніченко, а також рівненський лірник Андрій Ляшук.

Музики дали рівнянам майстер-клас автентичних танців із різних регіонів України, заграли на традиційних інструментах – сопілці, трембіті, бандурі.

«Приємно бути дотичним до відродження українських традицій. Відомо ж, що у танці – душа українського народу. Тому, я дуже сподіваюся, що подібних заходів у нашому прекрасному місті буде якомога більше», – зазначив Олексій Муляренко.