СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 14:18

У школах на Рівненщині можуть знову оголосити карантин?

У п’ятницю, 28 лютого, у зв’язку зі зростанням захворюваності на грип та ГРВІ у Здолбунівському районі введено епідемічний період, – повідомляє Здолбунівська правда.

Стан захворюваності на грип та ГРВІ серед населення Здолбунівського району розглянули на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Здолбунівського району.

Зважаючи на показники захворюваності на ГРВІ, комісія вирішила ввести в дію обмежувальні протиепідемічні заходи на епідемічний період у Здолбунівському районі з 2 березня по 7 березня 2020 року, а у разі перевищення епідемічного порогу станом на 6 березня продовжити такі заходи до 14 березня 2020 року.

За інформацією ДУ «Рівненській обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», у період з 21 до 28 лютого  по медичну допомогу з приводу захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції в лікувально-профілактичні заклади Здолбунівського району звернулося635 осіб, інтенсивний показник захворюваності становив 1114,7 на 100 тисяч населення. Тож рівень захворюваності на грип та ГРВІ у районі на 37% перевищив  епідемічний поріг.

Нагадаємо, рішення про призупинення навчального процесу у разі відсутності 20% від загальної кількості учнів з причини захворюваності на грип та ГРВІ ухвалюють безпосередньо у навчальних закладах.