СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 23:46

В аеропортах України перевірятимуть стан здоров’я пасажирів, які прибувають прямими рейсами з країн, де зафіксовано коронавірус

В українських аеропортах будуть перевіряти стан здоров’я пасажирів, які прибувають прямими рейсами з країн, де зафіксовано коронавірус, заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Сьогодні у зв’язку з тим, що в Італії зафіксовано новий виток розвитку захворювання, ми прийняли рішення про те, що, фактично, пасажири, які прибуватимуть прямими літаками з усіх країн, в яких зафіксовані підтверджені випадки захворювання, вони будуть перевірятися в тому ж режимі, в якому раніше перевірялися тільки рейси з азіатського напрямку. Тобто ми, по суті, підсилюємо заходи безпеки», – сказав він на брифінгу за підсумками засідання оперативного штабу з питань запобігання занесенню та поширенню на території України коронавірусу в Києві в понеділок.

Прем’єр підкреслив, що в зв’язку з тим, що багато громадян України перебувають в Італії і багато хто з них приїжджають в Україну не літаками, а автобусами через пункт пропуску «Тиса» на Закарпатті, починаючи з вівторка там також будуть здійснені аналогічні заходи безпеки.

«Сьогодні туди відправляється керівник Державної прикордонної служби, щоб особисто проконтролювати, організувати цю роботу», – зазначив прем’єр.