СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 10:19

Акція «Ні Кроноспану»: рівняни очікують провокацій від деревообробного гіганту

Боротьбу громади за чисте довкілля, хтось дуже хоче представити у вигляді проплаченої. Про це у себе на сторінці в мережі Фейсбук повідомила відома рівненська еко-активістка Оксана Майборода.

«І що мене найбільше турбує, що вже фактично оголошено провокацію, яку готують», – зазначила активістка.

Мова йде про те, що у мережі Фейсбук, на щойно створеній фейковій сторінці Твої Новини на правах реклами розміщено пост, який намагається дискредитувати протестний рух проти будівництва деревообробного заводу «Кроноспан» у селі Городок, що за пару кілометрів від Рівного.

Зокрема, рівняни у неділю, 9 лютого організовують на Майдані Незалежності мирну акцію-протест. Початок о 14.00 год.

У месседжі розміщеному на фейковій сторінці Твої Новини (підозрюємо, що її створено на замовлення «Кроноспану») анонсуються провокації під час мирного протесту небайдужих громадян.

«Що чекати далі? Завезених автобусами тітуханів? Штурму адмінбудівель бандотою? Раз ці люди почали не криючись проплачувати відверту чорнуху, то вони готові на будь-які провокації. Навіть з людськими жертвами…», – йдеться у повідомленні.

«Сподіваюсь, Патрульна поліція Рівненської області слідкуватиме за порядком і не допустить анонсованих загроз мирному протесту», – каже Оксана Майборода.