СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 1:59

Рівнерада з ініціативи «Європейської Солідарності» вимагає від Уряду скасувати абонплату за розподіл газу

Сьогодні, 6 лютого під час сесії Рівненської міської ради депутати прийняли Звернення до президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та голови НКРЕКП Валерія Тарасюка із вимогою скасувати постанову НКРЕКП №2080 від 17.10.2019 «Про затвердження змін до деяких постанов НКРЕКП», щодо розподілу природного газу.

Відповідне рішення ініціювала фракція партії «Європейська Солідарність», а озвучив заяву депутатат Олексій Муляренко.

Зокрема, за словами міських обранців, до них, як представників територіальної громади міста Рівне надходять численні звернення від мешканців з проханням допомогти вирішити питання скасування абонплати за транспортування газу.

«При мізерній мінімальній зарплаті, жалюгідних пенсіях та недостатньому прожитковому мінімумі, майже всі зароблені кошти, людям доводиться віддавати за комунальні послуги, а зараз їм ще й треба доплачувати за так звану «доставку газу».

При цьому, люди у більшості випадків за власний кошт замовляли документи, експертизи, здійснювали підключення. Великі магістральні газові мережі будуються за рахунок держбюджету, а отже за рахунок платників податків. Тоді постає питання: коли газорозподільчі компанії будуть платити власникам мереж за використання їхнього майна?», – йдеться у заяві.

Крім того, на думку депутатів не обґрунтованою є і плата за транспортування газу у випадках, коли людина взагалі газом не користувалася і не було фактичного споживання газу. Тож, відповідно, транспортування до конкретних помешкань газу не було.

«Це суперечить Закону про права споживачів. І стягнення такої плати націлене лише на збагачення монополіста – надавача послуги», – кажуть міські обранці.

«З метою уникнення соціальної напруги вимагаємо негайно скасувати постанову НКРЕКП №2080 від 17.10.2019 «Про затвердження змін до деяких постанов НКРЕКП», щодо розподілу природного газу, як таку, яка є грабіжницькою та здирницькою, оскільки вона є нічим іншим, як спробою висмоктати додаткові гроші з народу і не ґрунтується на жодних економічних розрахунках.

Наголошуємо, що ситуація потребує якнайшвидшого вирішення, та сподіваємося на Вашу об’єктивну й виважену реакцію», – додають депутати.