СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 18:25

Олексій Муляренко: «Хтось дуже зацікавлений у тому, щоб не був прийнятий новий генплан Рівного»

Зараз місто розвивається не відповідно до генплану, а хаотично. Тому, абсолютно очевидним фактом є те, що Рівному потрібен новий генеральний план міста, який орієнтуватиметься на вирішення сучасних проблем та незручностей.

Про це сьогодні, під час ефіру на «Радіо-трек» розповів екс-голова Рівненської ОДА, депутат Рівнеради від партії «Європейська Солідарність» Олексій Муляренко.

«Генплан міста Рівного прийнятий ще у 2003 році, та скоригований 2008-му, фактично втратив свою стратегічну здатність до регулювання і легітимність для прийняття містобудівних рішень у зв’язку з невідповідністю його розрахункових показників та графічних матеріалів об’єктивно теперішньому стану, сучасному законодавству та державним нормам. Крім того, він містить багато помилок. По суті, зараз місто розвивається не відповідно до генплану, а хаотично», – каже Муляренко.

Також, екс-очільник Рівненщини спростував звинувачення у причетності його чи наближених до нього осіб до незаконної забудови берегів Басівкутського водосховища. Начебто Муляренко є власником гектарів землі у цьому місці.

Насправді, каже, не володіє жодним квадратним метром поблизу водосховища.

«Не маю ні землі, ні нерухомості у тому місці. Мав колись там ділянку, але у 2015 році продав її й побудувався в іншому місці, біля вулиці Степана Бандери. Про забудову довкола водойми скажу таке: немає правил забудови. Щоб будувати за законом, потрібне детальне планування територій, і якщо є охоронна зона — усі дотримуватимуться вимог до поверховості, навантаження тощо. Однак, складається таке враження, що хтось у місті дуже зацікавлений аби такі правила в Рівному не діяли і новий, сучасний генплан не було прийнято», – зазначає Олексій Муляренко.