СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:44

У Рівному в притулок на Кавказькій завтра прийдуть державні виконавці

Завтра, 3 лютого, представник виконавчої служби навідається до притулку, що знаходиться у підвальному приміщенні багатоповерхівки на Кавказькій, 15 у Рівному. Якщо підтвердиться, що безхатьки там знаходяться незаконно, то виконавці змусять благодійний фонд «Відвага» примусово покинути приміщення. Про це Суспільному повідомив начальник Державної виконавчої служби у Рівному Павло Якобчук.

Нагадаємо, договір оренди між міськрадою і благодійним фондом «Відвага» закінчився у 2014-му році. У 2016-му суд прийняв рішення виселити притулок. Представники виконавчої служби туди приходили кілька разів у 2016-2017 роках. Втім, притулок досі діє. Там постійно живе 25 безхатьків, ще стільки ж приходить поїсти.

Ми вирішили поцікавитись, чому за чотири роки рішення суду про звільнення підвального приміщення, де знаходиться притулок, досі не виконане.

«Виникли проблеми саме з передачею майна, яке буде вилучене на зберігання, і почали, – ну я так розумію, керівництво цієї «Відваги», – переговори з міською радою про можливість добровільного виконання і можливості отримання в міської ради якогось іншого приміщення для розміщення оцих, як вони їх називали – безхатченків, тобто осіб, які не мають де проживати. В зв’язку з цим надходили заяви від міської ради про відкладення виконання виконавчих дій. Фактично, тоді було відкладено провадження виконавчих дій», – зазначив начальник державної виконавчої служби у Рівному Павло Якобчук.