СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:04

БК «Рівне» вибороли кубок України серед жіночих команд

Жіноча команда БК Рівне перемогла бердянську Чайку у фінальному поєдинку – 75:68 і вперше в історії здобули Кубок України.

Про це повідомив екс-голова Рівненської ОДА, депутат Рівнеради Олексій Муляренко.

«Спортсменки Баскетбольний клуб «Рівне» сьогодні перемогли у фінальній грі «Чайку-ДЮСШ» із Бердянська і стали володарями Кубку України серед жіночих команд.

Це, без сумнівів, історичне досягнення як для клубу, так і для нашого міста! А в новому спорткомплексі на Макарова ми гратимемо ще краще!)

Щиро вітаю команду, тренерів, вболівальників та усіх рівнян. Бажаю подальших перемог!

Ми є Рівне! Пишаємося Вами!», – зазначив Олексій Муляренко.

Додамо, що початок зустрічі видався складним для господарів. Окрім тиску відповідальності суперниці також додали головного болю, змусивши наздоганяти.

До великої перерви досвідчена Олександра Радулович з командою привезли господарям шість очок відставання.

Втім шалена підтримка трибун таки внесла корективи. З другої половини рівнянки взялися виправляти становище. Після триочкового Кучерьонок рахунок зрівнявся, а згодом найдосвідченіша у складі Рівного Шматова вперше вивела команду вперед.

У заключній частині матчу саме Шматова стала лідером команди. Вона ж у підсумку стала найрезультативнішою. Її 32 очка допомогли господарям вперше в історії вибороти Кубок України.

КУБОК УКРАЇНИ
Жінки. Фінал

2 лютого
Рівне. 14:00

Чайка-ДЮСШ-Бердянськ – Рівне – 68:75 (24:21, 20:17, 8:16, 16:21)
Чайка: Радулович 27о + 13пд, Панченко 15о + 9пд + 5пр, Ковалевська 7, Мбайє 6, Попова 5, Радіонова 4, Десятник 4, Жигула
Рівне: Шматова 32о + 5пд + 6пр, Спиридонова 10о + 13пд, Голубош 9, Кіба 8о + 7пд, Кучерьонок 6, Іванюк 6, Гаврильчик 2о + 5пд, Ящук 2