СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 23:30

Ремонт енергоблоку №1 на Рівненській АЕС перетнув екватор

З 6 січня на Рівненській АЕС триває середній планово-попереджувальний ремонт енергоблоку №1, розрахований на 45 календарних діб. Наразі триває 24 доба ремонту, – повідомляє прес-служба підприємства.

Впродовж ремонтної кампанії на енергоблоці №1 РАЕС заплановано реалізувати низку регламентних та понадрегламентних робіт. На сьогоднішній день на енергоблоці виконано ремонт другого каналу системи безпеки та завершується ремонт першого. Завершені роботи із завантаження ядерного палива в активну зону реактора. Здійснено ущільнення головного роз’єму реактора.

Наразі триває ущільнення фланців термоконтролю та енерговиділення верхнього блоку з подальшим збиранням реакторної установки. Також проводиться підготовка до ущільнення колекторів парогенераторів та випробування на холостому ході електродвигунів головних циркуляційних насосів.

На турбогенераторі ТГ-1 проведені теплові випробування активного заліза статора, триває ремонт підшипників. На турбогенераторі ТГ-2 проводиться збирання циліндрів низького тиску. Виконується опресування обмотки статора повітряно-фреоновою сумішшю, а також ремонт стопорних і регулюючих клапанів турбогенераторів.

Відповідно до Комплексної зведеної програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС здійснено модернізацію системи автоматичної пожежної сигналізації приміщень реакторного відділення, машинного залу, деаераторного відділення та ЕЕТУ, модернізацію акумуляторного господарства систем безпеки. Також планується проведення випробувань системи збудження турбогенератора ТГ-1.

За словами заступника головного інженера РАЕС з ремонту Олександра Іванька, в цілому на енергоблоці №1 Рівненської АЕС виконано близько 85% ремонтних робіт. Усі роботи виконуються якісно та згідно із затвердженим графіком.