СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 8:22

Хомко втратив контроль над Рівнерадою. Сесію було зірвано

Учора, 30 січня у Рівному відбулося пленарне засідання 39-ї сесії Рівненської міської ради 7-го скликання. Однак, фактично воно було зірвано і міський голова був змушений перенести засідання на наступний четвер, 6 лютого.

Міські обранці планували розглянути близько 140 питань порядку денного.

До слова, сесія розпочалася зі скандалів та взаємних звинувачень рівнян і міського голови. До слова, з кожним днем претензій від містян до Володимира Хомка стає все більше. Учора зокрема, учасники АТО звинуватили мера у корупції та зловживанні владою, а також у дерибані землі. Один з АТОвців заявив, що частину його земельної ділянки на вулиці Тинівський, віддали в оренду іншим. І звинуватив у тому міського голову.

Представники двох ОСББ Рівного по вулиці Соборній висловили Хомку свої претензії, щодо приватизації міською владою підвальних приміщень у їхніх будинках, і це на думку рівнян, створює їм численні незручності. Мер у свою чергу зауважив, що приватизація їхнього підвалу трапилася ще до створення їх ОСББ. Голова одного із ОСББ заперечив слова міського голови, зауваживши, що приватизація відбулася у 2019 році, і у нього є витяг з реєстру, який це підтверджує.

«Ви говорите неправду, бо юридично неграмотні. Якби нас не знімали камери, то я б сказав куди вам подіти ваш витяг», – відповів йому Хомко.

Загалом, учора міський голова дуже помітно нервував і часто переходив на особисті образи рівнян, яке виглядало як звичайне хамство.

Володимира Хомка можна зрозуміти. З кожним днем претензій до нього від рівнян все більше, голосування за питання, вигідні меру ледве-ледве набирають необхідну кількість голосів, а то й взагалі не голосуються. Неозброєним оком видно, що міський голова починає втрачати реальну владу у місті та повагу і авторитет від мешканців обласного центру.

Таким чином, розглянувши вчора лише частину питань міський голова вирішив перенести засідання сесії на наступний тиждень.