СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:59

Рівненські школярі – чемпіони світу перших ISF World Cool Games

У Всеукраїнських спортивних змаганнях серед школярів ISF World Cool Games перемогли учні рівненського НВК «Колегіум». Змагання проходили у Києві, до них долучилися діти не лише з областей України, але й з Азербайджану, Грузії, Казахстану, Китаю, Молдови та Хорватії.

Відтак, переможці змагань разом із директором рівненського «Колегіуму» Петром Куделею, головою обласного Відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Олександром Алексійчуком та тренером Олегом Леванецем завітали в облдержадміністрацію, аби розказати про свої здобутки.

«Щиро радий сьогодні зустрітися і особисто познайомитися з вами, юними спортсменами, які представили Рівненщину на таких потужних міжнародних іграх. Це чудово, що ви мали нагоду розповісти про українську культуру молоді інших країн. Ви приклад, який варто наслідувати. Бажаю вам подальших перемог, а ми, у свою чергу, будемо підтримувати цікаві ініціативи», – зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Як розповідає Олександр Алексійчук, ISF World Cool Games стартували минулого року, тоді проєкт був пілотним.

«У змаганнях взяли участь вісім команд школярів віком 13–17 років. Вони представляли 7 країн світу у Києві. Ігри проходили у два етапи – групового раунду та плей-офф. У підсумку переможцем стала збірна України, тобто наша рівненська команда, друге місце за Китаєм, два третіх поділили між собою Хорватія і місто Київ. Далі йдуть Казахстан, Молдова, Грузія і Азербайджан. Ми є найкращими в Україні. І цей кубок підтверджує, що чемпіонами світу перших ISF World Cool Games стали саме школярі Рівненщини», – розповідає Олександр Алексійчук.

Мета «Cool Games» – зацікавити дітей фізичною активністю, впровадити нові підходи до проведення уроків фізкультури. Особливістю «Cool Games» є те, що вони не потребують спеціальної підготовки учасників. А одна з головних цілей – започаткувати новий формат проведення уроків фізичної культури, зробити їх яскравими та привабливими для молоді.

Варто додати, що змагання були насичені не лише спортивними заходами, але й освітньою частиною. Учасники, зокрема, ходили на екскурсії, проводили презентації своїх країн та випробовували свої сили на скеледромі та у стрибках на батуті.

«Хочу підтримати думку про те, що спорт – це найкраща профілактика від усіх недуг. А також гарна можливість загартувати дух та презентувати Рівненщину на міжнародній спортивній арені. Дякую за вашу проактивність, не зупиняйтесь на досягнутому», – зазначив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

Нагадаємо, команди-переможці у кожному віковому дивізіоні вибороли право долучитися до Всеукраїнського фіналу ISF World Cool Games, який відбудеться 20-23 лютого у Києві.