СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:11

Рівнянка намагалася провезти із Білорусі більше тисячі пачок цигарок без акцизних марок

Сьогодні, 28 січня працівниками митного поста «Дольськ» Поліської митниці Держмитслужби зафіксовано спробу ввезення на територію України партії тютюнових виробів з порушенням митного законодавства.

Мешканка Рівненської області спробувала ввезти з території Білорусії , власним автомобілем 1 150 пачок цигарок, без акцизних марок.

Для проходження митного контролю громадянка обрала спрощену систему контролю – «зелений коридор», чим заявила про те, що товари які ввозяться не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження.

Тютюнові вироби відносяться до товарів, переміщення яких обмежено законодавством України, а їх кількість, в даному випадку, перевищила неоподатковану норму.
За вказаним фактом складено протокол про порушення митних правил, а саме статей 471, 472 Митного кодексу України.

Довідково. Згідно з ч.2 ст. 376 Митного кодексу України громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити на митну територію України без сплати митних платежів та без письмового декларування, у кількості із розрахунку на одну особу – 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів.