СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:09

У Києві бойовик так званої «ДНР» поранив поліцейського

У Києві бойовик так званої «ДНР» під час конфлікту біля закладу відпочинку кілька разів вистрелив у правоохоронців, у результаті чого один поліцейський отримав поранення.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Нацполіцію.

«У столиці внутрішня безпека поліції затримала бойовика «ДНР», який стріляв у поліцейських. Стрільцем виявився командир розвідки незаконного збройного формування «ОПЛОТ».

Подія сталася у ніч на 25 січня у Деснянському районі Києва поблизу одного із закладів відпочинку.

Відзначається, що дільничні офіцери поліції «поза службою, у цивільному одязі і без зброї», відпочивали у закладі. До них підійшов невідомий та почав провокувати конфлікт, нецензурно лаючись, а потім запропонував продовжити з’ясовувати стосунки на вулиці.

У поліції додали, що камери спостереження зафіксували чоловіка, який, очікуючи на своїх опонентів, зарядив пістолет. Потім зловмисник направив його на одного з офіцерів поліції і вистрелив, але сталася осічка. Тоді нападник вистрелив у груди другому поліцейському.

Повідомляється, що зловмисник також намагався вистрелити в голову поліцейському, коли той нахилився над пораненим колегою, але зброя вдруге дала збій, і стрілок втік.

Вогнепальне поранення отримав 25-річний дільничний офіцер.

Правоохоронці, які прибули на місце події, швидко встановили особу стрільця. Ним виявився 36-річний раніше неодноразово судимий за тяжкі злочини уродженець Донецької області. За даними сайту «Миротворець», чоловік проходив службу у незаконних збройних формуваннях так званої «ДНР», є командиром розвідки підрозділу «ОПЛОТ», брав участь у боях під Дебальцевим та Іловайськом.

За кілька годин після злочину його затримали і оголосили про підозру за ч.4 ст.296 (Хуліганство) КК України.

Пораненого офіцера поліції прооперували, його стан задовільний.