СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:47

Христина Сиволап презентувала у Рівному свою стрічку «Віддана»

16 січня в український прокат вийшла стрічка режисерки родом з Рівного Христини Сиволап під назвою «Віддана». Це її перша повнометражна робота, відзнята за мотивами роману сучасної української письменниці Софії Андрухович, – повідомляє телеканал UA:Рівне.

Події фільму розгортаються у Станиславові другої половини 19 століття, нині це Івано-Франківськ. У рівненському кінопалаці «Україна» стрічку показуватимуть два тижні. Перші сеанси відбулися цієї суботи і неділі.

Сьогодні, 19 січня, режисерка відвідала рідне місто та поспілкувалася із глядачами на творчій зустрічі у «Майстерні міста».

«Найстрашнішим було на початку те, що фільм історичний, і я думала про те, як це зробити. Тому, що я не знаю цю епоху досконало, ніхто з нас там не жив, і не знаємо, як це відбувалось, особливо, якщо це стосується якихось побутових речей: як вони готували їсти, де вони зберігали їжу. Речі, які для нас просто дуже звичні, і ми не знаємо, як це було в 1900-му. Це улюблена справа головної героїні – готувати. Це її пристрасть, і без цього фільм не міг відбутися. Це зовсім не схоже на книгу», – розповіла режисер Христина Сиволап.