СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 16:35

Районні лікарні на Рівненщині перетворяться на медичні заклади інтенсивного лікування

На Рівненщині відбудуться зміни у системі другого та третього рівня надання медичної допомоги. Таким чином продовжиться реформування охорони здоров’я у регіоні. В області створять один госпітальний округ та одну госпітальну раду.

Такі зміни затвердив Кабінет Міністрів України.

«Перетворення будуть відбуватися за двома принципами. Насамперед буде врахована доступність мешканців до якісної медичної допомоги. По-друге, заклади, у яких вона буде надаватися, повинні мати належне навантаження та кваліфіковані кадри. У результаті наші центральні районні лікарні перестануть існувати у тій формі, в якій вони є. Заклади перетворяться на лікарні інтенсивного лікування І та ІІ рівнів, а також лікарні планового лікування», – зазначив заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсяник.

Відтак, найбільш потужними в госпітальному окрузі будуть багатопрофільні лікарні інтенсивного лікування ІІ рівня. Такими у регіоні визначені Рівненська обласна клінічна лікарня, обласна дитяча лікарня, Рівненська міська центральна лікарня, Сарненська центральна районна лікарня.

Крім того, у госпітальному окрузі працюватимуть багатопрофільні лікарні інтенсивного лікування І рівня. А це – Дубенська центральна міська лікарня, Володимирецька, Березнівська, Рокитнівська центральні районні лікарні.

Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування першого рівня має обслуговувати не менше 120 тисяч осіб, а другого – не менше 200 тисяч осіб.

У результаті таких перетворень всі лікарні залишаться працювати, проте профільність буде змінено. У закладах залишаться ті відділення, які будуть необхідними для роботи лікарень.