СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 16:02

Шістсот колядників зі всієї України виступили на Рівненщині

Вп’ятнадцяте у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбувся Всеукраїнський фестиваль Різдвяних піснеспівів.

Цьогоріч у духовно-мистецькій події взяли участь сорок вокальних колективів і солістів, а це – шістсот учасників різних релігійних конфесій зі всієї України. Дійство приурочили до «Всесвітнього року Біблії-2020».

Учасників фестивалю привітали представники університету, влади та духовенства.

«Приємно, що на Рівненщині зберігають історико-культурну спадщину. Такими заходами ми розвиваємо духовність, плекаємо українську культуру та підтримуємо прадавні традиції. Бажаю всім гарного, творчого настрою, посмішок на обличчях та відчуття величності цього свята», – звернувся до учасників фестивалю начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.

Нагадаємо, минулоріч фестиваль встановив рекорд України у категорії «Масові заходи» за «Найширше представлення християнських релігійних конфесій України та світських творчих колективів у прославленні Новонародженого Ісуса Христа».