СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:52

Чого очікувати рівнянам у грудневих платіжках – Рівнетеплоенерго

ТОВ “Рівнетеплоенерго” повідомляє, що бере до уваги Постанову Кабміну №1082 від 24.12.2019 та виставляє до сплати грудневі платіжки на 20,05% менше їх реальної вартості для споживачів, які підключені до газових котелень та 30% менше – для споживачів, які підключені до котелень на альтернативному паливі.

Наголошуємо, що вказана Постанова НЕ ЗОБОВ’ЯЗУЄ теплопостачальні підприємства робити перерахунок споживачам, а лише зазначає, що підприємство МОЖЕ це робити.

Звертаємо вашу увагу, що зміна ціни на газ та зростання вартості інших складових, як: транспортування газу, електроенергія, вода, заробітна плата тощо вже враховуються та затверджуються НКРЕКП в тарифі Рівнетеплоенерго. Тому грудневе зменшення платіжки для споживачів призведе до прямих збитків підприємства на 11,3 млн грн.

Окремо варто зазначити, що зростання ціни газу, яке відбулось 01 листопада 2018 року, також завдало ТОВ “Рівнетеплоенерго” збитків на суму 16,9 млн грн та станом на даний час підприємству не відшкодоване.

Відтак, ТОВ “Рівнетеплоенерго” вже звернулося до Рівненської обласної державної адміністрації та Рівненської міської ради з питанням щодо відшкодування непокритих тарифом збитків із міського бюджету та очікує відповідного рішення.

Якщо відшкодування не відбудеться, підприємство буде змушене виставити споживачам теплової енергії повну вартість послуг, щоб забезпечити покриття непередбачених тарифом збитків.