СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:23

Рівнян та гостей міста запрошують на різдвяні фестивалі

Під час свят у Рівному розпочнуться «Різдвяні піснеспіви», фестиваль вуличних вертепів та «Органний собор –2020».

Вже 7 січня на Майдані Незалежності в обласному центрі влаштують різдвяний ярмарок, який працюватиме з 14:00 по 17:00.  Також ярмарок на центральному майдані працюватиме з 9 по 14 січня. Там можна придбати рівненські сувеніри, іграшки та святкові костюми, а також теплі напої, традиційні страви та солодощі.

8 січня відбудеться урочисте відкриття XVI фестивалю пісенно-музичного мистецтва «Різдвяні піснеспіви». Так, об 11 годині учасники фестивалю розпочнуть колядувати у Свято-Троїцькій церкві, а об 11.30 – у Свято-Покровському кафедральному соборі та Свято-Воскресенському храмі.

У цей же день на майдані Незалежності, з 14 год., розпочнеться музична різдвяно-новорічна програма,  а вже з 17 години – різдвяна феєрія «Небо і земля нині торжествують…» за участю колядників з Рівного та гостей дійства.

10 січня у Свято-Покровському кафедральному соборі відбудеться різдвяний вертеп за участю учнів недільних шкіл «У Різдвяному колі» (початок о 12.00).

14 січня з 13 год. на майдані Незалежності запланована музична різдвяно-новорічна програма «Сію, вію, посіваю , з Новим роком вас вітаю», а з 17 год. – різдвяні вітання щедрувальників.

На заключний гала-концерт учасники «Різдвяних піснеспівів» запрошують усіх охочих 21 січня. В міському будинку культури виступить Волинський академічний народний хор. Початок о 19:00.

9 січня у Рівному в залі камерної та органної музики відбудеться відкриття міжнародного фестивалю «Органний собор – 2020». Серед учасників –  П’єр Зеворт із Франції «BONJOUR NOȄL».

16 січня в рамках цього дійства влаштують концерт «Антоніо Вівальді. Пори року», а 21 січня – «Від коронаційної меси до БА_РОК_ДЖАЗУ у 4 руки». А завершить цикл концертів виступ «Чотири століття доброї музики».

Відкриття фестивалю вуличних вертепів та вуличних музик «Нова радість стала» заплановане на 16 січня (майдан Незалежності, 12.00). Там дивуватимуть вертепами, колядками та театральними постановами. Головна мета заходу – популяризація та відродження різдвяних вітань колядками та театральними дійствами. Продовжиться захід 17 січня.

А вже 19 січня в рамках цього ж фестивалю, об 11:30, у Свято-Покровському соборі відбудеться співанка «А що третій празник – святе Водохреще…». Після чого, о 17:00, музичну програму та ярмарок влаштують на Майдані Незалежності.

«Розколяда у ПДМі» завершить фестивальний місяць – 31 січня у ПДМі. Там влаштують майстер-клас поліських танців та виготовлення різдвяних атрибутів, а також презентують фотовиставку різдвяної символіки.