СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:58

В ДБР розкритикували Трубу за бездіяльність та корупцію

Новоутворене Державне бюро розслідувань за підсумками 2019 року не впоралося з першочерговими завданнями та викликами сьогодення.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

«Під час ознайомлення з його роботою встановлено суттєві порушення як у організації діяльності підрозділів, взаємодії з правоохоронними органами, так і кадровим та технічним забезпеченням», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, для конструктивного обговорення шляхів подолання кризових явищ, підвищення ефективності роботи слідчих та оперативних підрозділів запрошуються громадськість і колеги.

«Наша електронна пошта: informator@dbr.gov.ua

Для запису на особистий прийом до керівництва ДБР просимо надсилати листи із аргументацією терміновості та суспільної значущості предмету зустрічі», – наголосили у ДБР і додали, що чекають на ґрунтовну інформацію про зловживання високопосадовців та правоохоронців, їх приховані активи, корупційні зв’язки та ін.

«Звертаємо увагу на те, що у листах-повідомленнях мають бути чітко викладені факти та обставини, надано їх підтвердження», – підкреслили у Бюро.

Водночас т. в. о. керівника Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова у Facebook закликала користувачів назвати прізвища осіб, які можуть надати інформацію про порушення і недоліки в роботі ДБР.

«Враховуючи, що громадськість була не задоволена роботою ДБР у 2019 році, з ким має зустрітись керівництво, щоб вислухати претензії і конструктивну критику – дайте конкретні прізвища

– громадських діячів,

-блогерів,

-журналістів-викривачів,

-аналітиків..», – написала вона.

Венедіктова заявила, що ДБР буде вдячне «за інформацію, яка залишилась без правового реагування».