СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:51

У Рівному працівники ДСНС розпочнуть позапланові перевірки закладів

Про це сьогодні говорили у Рівненській міській раді під час спільної наради працівників ГУ ДСНС України у Рівненській області, керівництва міста, членів комісії з питань ТЕБ та НС, керівників закладів освіти, соціальної сфери та лікувальних закладів міста Рівного.

Як розповіли під час наради, начальник міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області Віктор Бабак та заступник начальника обласного управління ГУ ДСНС Олександр Мохрик – «Будуть перевірятись садочки, школи, професійно-технічні та вищі навчальні заклади, гуртожитки, установи охорони здоров’я та соціального захисту. Разом з перевірками відбуватимуться практичні тренування щодо порядку під час пожежі чи іншої надзвичайної ситуації у цих закладах.

Ми будемо проводити позапланові перевірки за додержанням правил пожежної та техногенної безпеки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей, установ охорони здоров’я, садочків, шкіл, гуртожитків, торговельно-розважальних закладів. Складені графіки до 20 березня. В першу чергу увага звертатиметься на наявність та належний стан первинних засобів пожежогасіння, відповідальних осіб, вміння людей користуватись засобами пожежогасіння, комплектацію пожежних щитів протипожежним інвентарем, стан шляхів евакуації з приміщень, стан електропроводок, а також наявність та працездатність систем протипожежного захисту.

Такі протипожежні заходи на території міста будуть проводитись після трагедії в Одесі, яка виникла 4 грудня.

Нагадаємо, в одеському коледжі сталась пожежа, де загинуло і травмувалось багато людей. Як припускають рятувальники, пожежа сталась через порушення правил пожежної безпеки. Зокрема, у приміщенні не було пожежної сигналізації.