СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:45

Цьогоріч на Рівненщині виявлено 114 випадків виплати зарплати у «конвертах»

Цьогоріч встановлено 114 випадків порушень підприємствами та фізичними особами – підприємцями виплати заробітної плати громадянам із порушенням податкового законодавства.

За результатами проведених перевірок  Головного управління ДПС у Рівненській області додатково донараховано до бюджету 47,9  млн. грн. ПДФО, 2 ,8 млн. грн. військового збору та 11,9 млн. грн. єдиного внеску.

Також виявлено використання праці 45 найманих працівників без належного оформлення.

Як зазначив виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, питання легалізації заробітної плати, боротьба з прихованою зайнятістю населення, на сьогодні є одним із основних напрямків роботи органів ДПС, та знаходиться на особливому контролі .

«Тема легалізації доході завжди має місце на кожній зустрічі чи семінарі. Адже йдеться про декларування праці та прозору виплату зарплати, відрахування з якої у вигляді податку з доходів фізичних осіб надходять до бюджету, насамперед місцевих громад», – підкреслив виконувач обов‘язків начальника ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.