СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 23:51

Кабмін зменшив державну підтримку фермерів

Кабінет міністрів обмежив суму державної підтримки фермерів до 50 млн грн в одні руки замість 150 млн грн.

Про це йдеться в постанові уряду «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання й переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)» від 4 грудня.

Згідно з постановою, сума держпідтримки, яка надається протягом одного бюджетного року суб’єкту господарювання або сільськогосподарському товаровиробнику і пов’язаним із ним особам, не може перевищувати 50 млн грн., йдеться в документі, що міститься на «Урядовому порталі».

Окрім того, на 5 днів – до 10 травня, 10 вересня та 10 грудня – подовжено терміни подачі заяв на часткову компенсацію вартості тваринницьких об’єктів, а також компенсацію вартості будівництва й реконструкції об’єктів зі зберігання та переробки зерна.

Раніше повідомлялося, що Міністерство розвитку економіки обговорює суму державної підтримки для українських фермерів у розмірі не більше 5 мільйонів гривень на рік. Про це під час зустрічі з представниками ЗМІ розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький.

«Ми говоримо про державну підтримку, то ми обговорюємо суму не більше 5 мільйонів гривень на одну особу, чи групу пов’язаних осіб в рік», – зазначив він.

Що стосується міжнародної фінансової допомоги – суми залежатимуть від проекту і на умовах партнерства, додала заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Інна Мєтєлєва.