СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 10:40

Телефонні шахраї, представившись працівниками банку, пограбували рівнянку

Фото ілюстративне

Про це вона повідомила сьогодні у спільноті “Типове Рівне” в Інстаграм.

З історії дівчини стає зрозуміло, що вона стала жертвою класичної схеми аферистів, коли ті представляються працівниками банку.

” Телефонують з банку, і запитують підтвердження операції “екста гроші” в банкоматі. Я не підтверджую. Для відміни операції називаю код з СМС. Чи хочу я заблокувати таку послугу? Звісно, що так, і називаю іще один код з СМС”, -повідомляє рівнянка Ольга Кулінченко.

Після цього для продовження операції з заблокування послуги дівчина назвала шахраям ермін дії карти та цифри на звороті, що дало змогу з її дозволу зняти кошти з картки.

“Отямившись я зателефонувала в банк. Сімкарта блокує виклик до банку, дзвоню з іншого – пізно. Думала, що ніколи в таке не вляпаюсь”, додає дівчина.

 

Щоб не стати жертвою крадіїв, будьте уважні до тексту повідомлення.

1. Якщо в СМС з банку вказано не повідомляти код нікому – прислухайтесь до поради, і не озвучуйте цифри навіть працівникам банку.

2. Коли до вас телефонують та представляються працівниками банку, і просять підтвердити чи скасувати якусь операцію з вашою карткою, нічого не натискайте та не озвучуйте. Одразу телефонуйте у ваш банк, та перепитайте про справжність даної операції.

3. Не поспішайте та не панікуйте. Шахраї розраховують саме на вашу стурбованість та швидкі рішення, які будуть спрямовані на їхню користь.

4. Секретна інформація – це не лише три цифри на звороті картки, а й термін її дії.

5. Щоб перевірити чи це справді працівник банку (справжність СМС з банку), запитайте в людини яка зателефонувала про баланс вашої картки. Шахраї не володіють такою інформацією на відміну від співробітників банку.

Будьте обачні, та не дозвольте шахраям нажитися на вашому майні.