СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 1:14

На Рівненщині провели планову екологічну інспекцію

Державною екологічною інспекцією Поліського округу з 18 червня по 02 липня 2019 року проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ДКП «Комунальник» в смт. Смига Дубенського району Рівненської області.

Під час перевірки державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було виявлено факт засмічення земельної ділянки площею 0,15 га в межах смт. Смига за залізничною дорогою в районі складу деревини ДП «Дубенське лісове господарство».

Зазначеними протиправними діями внаслідок засмічення земельної ділянки ДКП «Комунальник» завдано суттєвої шкоди, що є порушенням ст.96 Земельного кодексу України та ст.35 Закону України «Про охорону земель». Шкода заподіяна державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства становить 77 тис. 700 грн.


Державною екологічною інспекцією Поліського округу з 04 по 06 вересня 2019 року проведено позапланову перевірку виконання припису за результатами якої встановлено, що засмічення вищевказаної земельної ділянки не ліквідовано, чим не виконано припис, тому в діях посадових осіб ДКП «Комунальник» вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 239 Кримінального кодексу України.


На підставі вищевикладеного та керуючись статтею 214 Кримінального процесуального кодексу України, Державною екологічною інспекцією Поліського округу матеріали перевірки за фактом засмічення земель посадовими особами ДКП «Комунальник» направлено до Головного Управління Національної поліції в Рівненській області для відкриття досудового розслідування та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності. Зокрема, до Господарського суду Рівненської області направлена позовна заява, щодо стягнення з ДКП «Комунальник» понад 77 тис. грн. шкоди заподіяної державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства.