СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:59

Генеральному директорові Рівненської АЕС присвоєно звання «Заслужений енергетик України»

Звання «Заслужений енергетик України» присвоєно Павлу Павлишину – генеральному директорові відокремленого підрозділу «Рівненська атомна електрична станція».

Президент України Володимир Зеленський у своєму Указі з нагоди 28-ї річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України відзначив званнями та нагородами чотирьох жителів Рівненщини. Серед них – генеральний директор ВП «Рівненська АЕС» Павло Павлишин, йому присвоєно звання «Заслужений енергетик України» за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально- економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю.

Павло Павлишин, отримавши освіту за спеціальністю «Атомні електростанції та установки», з 1992 року працює на Рівненській АЕС, сім останніх років очолює підприємство. Павло Яремович пройшов щаблі професійного росту, починаючи з оператора реакторного відділення реакторного цеху №2. З 1998 року – на керівних посадах: начальник зміни РЦ №2, заступник начальника навчально-тренувального центру (НТЦ), начальник НТЦ, заступник головного інженера з експлуатації блоків 3, 4 ВП «Рівненська АЕС», заступник головного інженера з підготовки персоналу – начальник НТЦ.

Рівненська АЕС під керівництвом Павла Павлишина стала передовим підприємством, де впроваджуються новітні технології та новації, що забезпечують удосконалення експлуатації та підвищують рівень безпеки АЕС. РАЕС є єдиною серед українських АЕС, яка продовжила термін експлуатації енергоблоку з реактором ВВЕР-1000 на 20 років. На першій серед атомних електростанцій країни на Рівненській АЕС введено в експлуатацію комплекс з переробки твердих радіоактивних відходів. На РАЕС впроваджуються прогресивні підходи в роботі з персоналом, започатковано проведення низки соціальних та спортивних заходів, що пропагують здоровий спосіб життя, підтримуються молодіжні та освітні проекти.