СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 1:30

На Рівненщину чекають дочасні вибори нардепа. «Слуги народу» вимагають від Іванісова здати мандат

Народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов, обраний по 153-му виборчому окрузі має добровільно відмовитися від депутатського мандату. Про це повідомив глава фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія.

За його словами, ті документи про судимість Іванісова, що опубліковані в мережі, вже пройшли перевірку і підстав не довіряти їм немає.

«Незважаючи на те, що законний механізм для позбавлення його (Іванісова – від ред.) мандату відсутній, у партії і фракції усі одностайні – Роман має добровільно піти із Верховної Ради. Не захоче, будемо шукати на нього методи громадського тиску», – каже Арахамія.

Він також додав, що той факт, що в 1996 році президент України Леонід Кучма вже через кілька місяців після вироку помилував Іванісова, не вплине на рішення фракції про його виключення.

«Це жодним чином не вплине. З фракції ми його точно виключаємо. Тут не може бути ніяких додаткових умов», – зазначив Давид Арахамія.

До слова, у випадку якщо Роман Іванісов таки складе свій депутатський мандат, то у 153-му виборчому окрузі (який включає в себе місто Острог, частину Рівного (виборчі дільниці № 560975 – 560983), Гощанський, Корецький, Острозький, Рівненський райони) відбудуться дочасні вибори нардепа.