СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:40

У Рівному на Буковинській 20-а забудовник і місцеві мешканці знайшли порозуміння

Вчора, 19 листопада, у Рівному на вулиці Буковинській зібралися місцеві мешканці, щоб разом з народним депутатом та власником земельної ділянки обговорити ситуацію, що склалася із майбутнім будівництвом на території водонасосної станції.

Мешканці сусідніх будинків до недавнього часу виступали проти цієї забудови, адже побоювалися, що тут буде збудовано 9-ти поверховий будинок.

У свою чергу, власник водонасної станції Володимир Скиданчук запевняє, що не планує такого масштабного будівництва.

«Я неодноразово зустрічався з мешканцями сусідніх будинків для погодження намірів майбутнього будівництва там п’яти і більше поверхів, змінив свої наміри на зменшення поверховості майбутнього об’єкта будівництва. Я врахував побажання сусідів: облаштувати поряд дитячий майданчик, освітлення вулиці, влаштування підпірної стіни, облаштування скверу та перенесення сміттєвих баків в зручне місце, про що навіть мали підписати меморандум», – розповідає Скиданчук.

Участь у зборах із мешканцями взяв і народний депутат від Рівного Олександр Ковальчук. Його помічники вивчили усі юридичні аспекти цього питання і підтвердили, що навіть будівництво 9-поверхівки на цьому місці закон не забороняє.

«Є суспільний резонанс по цій справі. Чисто по людськи подивитися, то зрозуміло, що 9 поверхів тут не лягає. Але і сам власник повідомляє про те, що є план на забудову у 3 поверхи. Це зафіксовано під стенограмою у Міській раді і в процесі спілкування з мешканцями, про те, що буде декілька будинків висотою у 12 метрів на 3 поверхи. Більше того, зонінг Ж4 дозволяє забудову в 9 поверхів, тому порушень закону тут немає. Я тут для того, щоб допомогти розібратися в цій ситуації, відстояти права мешканців та інтерес бізнесу. Особливо я це робитиму, якщо бізнес не порушує прав громадян», – повідомляє народний депутат України Олександр Ковальчук.

За підсумками зустрічі забудовник і мешканці дійшли консенсусу та готові укласти відповідний меморандум.

Довідково. Ще у 2018 році Володимир Скиданчук набув право власності на будівлю насосної станції у місті Рівне по вулиці Буковинська, 20а.

Для подальшого використання права власності чоловік у травні 2018 року замовив в сертифікованого експерта технічний звіт про результати обстеження конструкції будівлі, згідно висновку якого будівлю було визнано аварійною.

Рекомендовано: «Вжити всіх необхідних заходів щодо недопущення людей в зону можливого обрушення конструкцій».