СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:29

Детінізація триває: нелегальні АЗС на вул. Київській у Рівному та в Білій Криниці вже не працюють

На Рівненщині триває боротьба з нелегальними АЗС. Відповідно до розпорядження голови Рівненської ОДА створено обласний Центр ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами.

У його складі за участі фахівців Управління Держпраці працюють мобільні групи, які проводять рейди та превентивні заходи. Так, нещодавно інспектори Управління здійснили рейд у селі Біла Криниця Рівненського району та по вулиці Київська у Рівному.

За даними, отриманими з «гарячої лінії» Центру, вони перевірили наявність нелегальних АЗС на Київській та на територіях машино-тракторного парку і ДП ДГ «Білокриницьке». Нині ці незаконні точки продажу нафтопродуктів вже зачинені.
Загалом, за даними Рівненського обласного Центру ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами станом на 13 листопада в області:
– припинено роботу 139 незаконних АЗС, з яких демонтовано 16 “точок”;
– складено 40 адмінпротоколів, за якими судами вже винесено 20 постанов;
– очікувані надходження від сплати штрафів – 3,4 млн. грн;
– легалізувалися 12 автозаправок;
– обсяги продажів пального на окремих мережевих офіційних АЗС зросли на 40%, пального брендового сегменту – на 10%
– в результаті детінізації ринку пального місцеві бюджети додатково отримуватимуть біля 5 млн. грн. щомісяця.


Досвідом боротьби з нелегальними АЗС голова Рівненської ОДА Віталій Коваль поділився на Міжнародній конференції Petroleum Ukraine 2019, яка щороку збирає лідерів ринку нафтопродуктів України, зокрема топ-менеджмент всіх офіційних АЗС. Віталій Коваль наголосив: “Рівненщина – це територія рівних можливостей для всіх, хто хоче вести прозорий бізнес. Сподіваюся, що після повної легалізації АЗС наш досвід стане у нагоді для всіх областей України”