СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:03

Наталія Прищепа: «Я втекла зі своїх перших змагань»

Рівнянка Наталія Прищепа — дворазова чемпіонка Європи з легкої атлетики. На 7-х Всесвітніх Іграх серед військовослужбовців у бігу на 800 м їй не було рівних. Вона єдина легкоатлетка України, завдяки якій на китайському стадіоні в Ухані лунав гімн України. Ще на одній дистанції — 1500 м армійка здобула срібну нагороду.

Наталія розповіла, як зі своїм маленьким зростом вдається перемагати сильних суперниць, як правильно бігати та тренуватися.

«У моєму виді спорту чим довша дистанція, тим менша комплекція. Адже спритні дівчата великі, їм потрібно більше сили та швидкості. У бігу на 800 м головна тактика — це витривалість. Спочатку ми біжимо повільно, а вже під кінець збільшуємо швидкість. На зріст я не зважаю, адже вважаю, що найголовніше — це моя природня швидкість», — переконана Наталія.

Від своїх перший змагань чемпіонка втекла. Вона так перехвилювалась, що не змогла вийти на старт.

«Це були обласні змагання. Я зрозуміла, що не зможу бігти. Страшенно хвилювалася, що просто втекла зі стадіону. Пройшов деякий час і я зрозуміла, що для того, щоб досягти хоча б якогось успіху — потрібно працювати, а не ховатися», — зазначила легкоатлетка.

Новоспечена чемпіонка Всесвітніх Ігор серед військовослужбовців Наталія Прищепа — досить нетипова спортсменка. В неї немає певного розпорядку чи режиму дня. Просто є тренування, на які вона ніколи не запізнюється. Пізняться вони залежно від сезону.

«Зараз взагалі можу не тренуватися, адже легкоатлетичні змагання завершуються. Можу ходити лише в тренажерний зал, аби «закачувати» маленькі зв’язки. Коли зима або початок весни — йде базова підготовка, що складається зі стрибків. Ці тренування проходять переважно на піску для «закачки» зв’язок та суглобів. Після, коли вже розпочинається сезон, проходить цілеспрямована підготовка, що складається зі спринтів та темпових робіт. Розпочинається все з розминки та розтяжки, а далі йде динамічна робота. Все тренування триває 2 години. Ввечері маленький повільний крос та розтяжка, як кажуть у нас, «забігати та розтрусити молочку». Це робиться для того, щоб була менша крепатура та швидше відновлювалися м’язи».

Наталія не з тих, хто виморює себе важкими тренуваннями. Вона радить всім, хто хоче гарно та довго бігати, займатися спортом не кожного дня, а систематично, а щоб досягти хороших результатів — просто не зупинятися!

Джерело: Міністерство оборони України