СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:52

ОТГ на Рівненщині співпрацюватиме зі Словенією

Сільський голова Привільненської громади Юрій Момотюк підписав Угоду про наміри щодо розвитку подальшої співпраці із муніципалітетом міста Одранці, Республіка Словенія у сфері місцевого розвитку.

Метою підписання цього документу було, насамперед, створення в майбутньому подальшої угоди між муніципалітетами з питань місцевого розвитку та розвитку співробітництва між сільською та міською місцевістю, а також визначення основних галузей для співпраці.

Підписання Угоди відбулося під час міжнародного навчального візиту керівництва об’єднаних територіальних громад з Рівненщини, Житомирщини, Львівщини та Волині. Організатор – Центр Європейських перспектив в рамках Програми U-LEAD з Європою та проекту «Подорож заради змін».

Аналогічні Угоди про наміри співпраці підписали ще дві громади з України: Устилузька міська рада (Волинська область) та Монастирська міська рада (Тернопільська область).

В ході візиту, члени делегації мали зустрічі із Бертою Мрак – Головою сектору Східної Європи, Південного Кавказу, Центральної Азії та Арктики; Грегою Кордеж – (сектор проектів ЄС) Директорат регіонального розвитку Міністерства економічного розвитку та технологій Словенії; Андрієм Бороденковим – Першим секретарем Посольства України в Республіці Словенія.

Делегати з України ознайомились із Стратегією розвитку бізнесу в Словенії, окреслили план дій та міжнародні інвестиції; вивчили роботу Палати ремесел і малого бізнесу Словенії та Мережі Європейських підприємців; відвідали три муніципалітети Словенії та розглянули історичні зв’язки між Словенією та Україною.