СЬОГОДНІ: Вівторок, 19.03.2024, 10:52

На Рівненщині запрацював вже п’ятий університет для пенсіонерів

Навчитися користуватися онлайн послугами Пенсійного фонду, орієнтуватися в основах медицини та мистецтві. Ці та інші знання можна отримати в «Університетах третього віку». У такому навчальному закладі, який нещодавно запрацював у Дубенському районі, провели перше заняття.

Його відкрили на базі районного територіального центру. Наразі студентами закладу стали 15 людей похилого віку.

«На занятті ми спробували визначити інтереси людей такого віку, аби врахувати їх під час навчання. Насамперед студенти виявили бажання опанувати комп’ютер та різні гаджети. Це необхідно, аби навчитися користуватися електронними послугами Пенсійного фонду, зокрема, особистим кабінетом. Цікавляться літні студенти й танцями, гімнастикою, музичним мистецтвом, хочуть подорожувати. Саме тому вже запланували екскурсії до Дубенського замку та Тараканівського форту», – розповідає керівниця університету Ольга Євдокимова.

Вона додає, що набір до навчального закладу будуть збільшувати. Для цього університет будуть популяризувати в ОТГ та сільрадах району. У результаті планують залучити до соціально-педагогічної роботи та активного дозвілля якомога більше людей похилого віку, серед яких й особи з інвалідністю, одинокі та інші категорії.

Для студентів «Університету третього віку» працюватимуть факультети: літературно-краєзнавчий, основ медицини, мистецький, комунікацій та інформаційних технологій.

«На Рівненщині функціонують чотири «Університети третього віку» – своєрідні проєкти підтримки та турботи про людей старшого віку. Це можливість для пенсіонерів знову відчути себе потрібними. Заклади дають змогу слухачам не бути одинокими, відчути себе потрібними суспільству, навчитися новітнім технологіям в різних напрямах та упевнено почуватися в сьогоденні», – зазначає директор департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Олексій Шамак.

Така послуга надається при територіальних центрах Здолбунівського та Гощанського районів, міста Рівного, а також у Козинській ОТГ Радивилівського району.

Навчання для людей похилого віку проводиться безкоштовно.

До організації навчання залучаються соціальні фахівці, медики, юристи, краєзнавці, працівники Пенсійного фонду, служби зайнятості, студенти, волонтери.

АДРЕСИ ЗАКЛАДІВ:

м.Дубно, вул. Шевченка, 27. 3-й поверх;

смт Гоща, вул. Шевченка, 63;

м.Здолбунів, вул. Г.Мазепи, 25;

м.Рівне, вул. Дубенська, 27/29;

с.Козин, вул. Шкільна, 15.