СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 16:36

Для Шпанівської ОТГ Північна об’їзна Рівного стратегічно важлива

Будівництво нової об’їзної неподалік Рівного матиме надзвичайно важливе значення для розвитку Шпанівської громади. Про це повідомив голова Шпанівської ОТГ Микола Столярчук, який брав участь у засіданні, де підписали договір з підрядниками.

Замовник проекту — Служба автомобільних доріг у Рівненській області, а виконавець — білоруська компанія ДСТ №2 м. Гомеля, яка визнана переможцем торгів з будівництва північної об’їзної.

«Проект буде стимулювати розвиток інфраструктури громади, зокрема, дорожнього сервісу — готелів і зон відпочинку. Водночас дасть поштовх відділеним селам — Ходосам і Хотину, де будуть збудовані нові ділянки дороги. Радію, бо будівництво об’їзної сприятиме зростанню туристичного потенціалу Хотина, де проводимо численні фестивалі», — підкреслив Микола Столярчук.

За даними Рівненської обласної ради, очікувана вартість першої черги проекту — 822 мільйона гривень. Це шестикілометрова ділянка від автодороги державного значення Городище – Рівне – Старокостянтинів до автомобільної дороги Ходоси – Кустин. Роботи мають стартувати вже в листопаді.

Загальна протяжність «північного шляху» — 14,2 км. У планах збудувати розв’язку біля села Малий Житин, нову ділянку дороги протяжністю 6 кілометрів до села Хотин. Далі планується реконструкція 4-кілометрової ділянки в селі Хотин до «Рівнеазоту» і поточний ремонт дороги від «Рівнеазоту» до траси Н-22.

Північна об’їзна дасть можливість розвантажити Рівне від транзитного транспорту, який прямує по трасі М-06 з Житомира та Києва у напрямку Луцька, та КПП «Устилуг» — по трасі Н-22.