СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:24

У Рівному створять інсультний центр

Проект Громадського бюджету Рівного «Створення інсультного центру на базі Рівненської Центральної міської лікарні» отримав 2565 голосів.

Під час засідання Координаційного комітету його учасники проголосували за реалізацію проекту у наступному році. Його бюджет становить 1 мільйон гривень.

Ще два медичні проекти «Створення центру навчання домедичної допомоги у Рівному» та «Встановлення автоматичних зовнішніх дефібриляторів у Рівному» теж підтримані рівнянами. Бюджет проектів становить майже 250 тисяч гривень кожен.

Дефібрилятор призначений надавати екстрену допомогу при раптовому порушенні ритму серця та фібриляції шлуночків. За словами автора проекту, прилади будуть розміщені у ЦНАПі, МБК та у спортшколі по вулиці Фабрична, 7.

Загалом цього року подано 90 проектів на майже 41 мільйон гривень. Для громадського бюджету на наступний рік визначено 10 мільйонів гривень.

За словами секретаря Рівненської міськради Сергія Паладійчука, найбільше голосували за освітянські проекти, що будуть реалізовані наступного року. Охорона здоров’я отримала трохи більше 10% голосів.