СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:13

Пригоди норвежців у Рівному: Cучасне розумне місто, успішні стратегії та інвестиції

Активна залученість громадян до життя міста. Такий головний меседж обговорили учасники дружнього діалогу патрнерства між містами Осло та Рівне, – повідомляє Офіс Реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ.

Іноземні експерти з Норвегії допомагали рівнянам розібратися, як зробити наші міста кращими, усе це крізь призму обговорень про сучасне розумне місто, успішні стратегії, інвестиції, участь громадян та місцеву демократію.

Колеги з Норвегії кілька років проводили різноманітні дослідження в Україні щодо локальної демократії та роботи місцевої влади. Нині, презентували дослідження учасникам зустрічі. Поділилися також корисними порадами, які ефективно залучають норвежців до активності. Це різноманітні методи комунікації та налагодження довіри між владою та громадою.

Експертка Асоціації міст України Наталія Бескупська розповіла про співпрацю з Норвежцями, та вже реалізовані проекти. Презентувала їх напрацювання.

Кілька років проект «Партисипативна Демократія та обгрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні» працював над дослідженнями людино-центричного бюджету. Були проведені фокус-групи у 10 містах України, серед яких і Рівне. Зокрема досліджували яка сфера у місті потребує найбільших капіталовкладень. Молодь обрала дві сфери – охорону здоров’я і благоустрій. Дослідження також показали, що молодь байдужа до обізнаності з питань місцевого бюджету, втім готові розповідати іншим на що треба більше виділяти грошей.