СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 18:19

Народний депутат просить ДБР відкрити провадження проти Зеленського

Народний депутат від партії «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко просить ДБР відкрити провадження щодо Володимира Зеленського за «зловживання владою».

Мова йде про ситуацію, коли Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Дональдом Трампом сказав, що наступним генеральним прокурором України «буде 100% його людина».

Гончаренко вважає, що у словах Зеленського можна побачити ознаки злочину, передбаченого статтею 364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою або службовим становищем»).

Нардеп також переконаний, що призначений генпрокурор Рябошапка не може виконувати свої обов’язки та незалежно проводити розслідування щодо президента і його оточення.

Гончаренко додав, що президент України не може обіцяти кому б то не було, що «справа буде розслідувана або що він доручить генпрокурору щось зробити».

«Ми все таки живемо в демократичній, а не монархічній країні. Впевнений, що ДБР почне кримінальне розслідування щодо даного висловлювання Володимира Зеленського», – підкреслив народний обранець.