СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:22

На рівненському полігоні сьогодні стріляли

Щороку, у першу суботу жовтня, проводиться «День бійця територіальної оборони». Цей захід спрямований для популяризації питань територіальної оборони в Україні, залучення до проведення патріотично налаштованого населення та спрямування громадських об’єднань в інтересах підготовки територіальної оборони держави.

Починаючи з 2016 року в Сухопутних військах Збройних Сил України започатковано та впроваджено заходи підготовки військовозобов’язаних, приписаних до військових частин (підрозділів) територіальної оборони, в ході проведення «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня».

Сьогодні 5 жовтня на базі Рівненського загальновійськового полігону були проведені урочисті заходи до «Дня бійця територіальної оборони» з військовозобов’язаними Рівненської області. Також відбулося нагородження особового складу, який досяг високих показників під час проведення «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня» у 2019 навчальному році.

До зборів було залучено близько 200 військовозобов’язаних різних за віком і статусом, голови сільських рад, старостівських округів, підприємці.

Під час проведення зборових заходів було здійснено виконання вправ курсу стрільб з АК-74, пістолету Макарова та проведення практичних занять з тактичної, інженерної, військово-медичної підготовки та зв’язку.

За результатами проведення заходу усі військовозобов’язані отримали практичні навички та досвід для оборони свого краю. По завершенню заходу для бійців територіальної оборони був організований святковий концерт творчим колективом з міста Костопіль.