СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 15:08

Роман Яворський: «Тиненці сваряться… через капличку»

Кілька мешканців Тинного хочуть збудувати її під вікнами бібліотеки. Тому що одній з них наснилося, що в цьому місці має бути капличка. Про це повідомив депутат Рівнеради Роман Яворський.

«Я не жартую, інформація про «віщий» сон – це головний аргумент», – міський обранець.

Всі інші мешканці Тинного пропонують збудувати капличку на місці «фігури» (старого дерев’яного хреста) в 30 метрах від бібліотеки. Тому що у перспективі люди хочуть розширити бібліотеку і зробити там а-ля Культурний центр Тинного з читальним залом, підлітковим і дитячим клубом ітд.

Вчора зібралася Церковна рада тиненської Церкви Різдва Пресвятої Богородиці. З присутніх 22 людей, 17 проголосували за капличку біля фігури, 4-ро – за капличку під вікнами бібліотеки.

«Звісно, я підтримую сценарій розвитку громади Тинного. І вважаю, що капличка на місці дерев’яного хреста впишеться ідеально. А з бібліотеки справді може вийти непоганий сучасний центр дозвілля для тиненців, якщо колись для цього знайдеться фінансування. Проте якщо зараз там розмістити капличку, на майбутньому Культурному центрі Тинного можна відразу поставити хрест. І це нелогічно.

Звичайно, як це буває, окремі громадяни вже ходять по мікрорайону і розповідають, що Яворський проти встановлення в Тинному каплички. Тож ще раз кажу: я за капличку, але замість “фігури» або в іншому місці, яке виберуть люди», – каже Роман Яворський.

«Православній опозиції» міський депутат побажав Божого благословення і мудрості.

«І нехай вам насниться сон, де всі ми живемо в мирі і згоді. І не сваримося через каплички», – підкреслив Яворський.