СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:09

На Рівненщині реалізовувався українсько-литовський спортивний проект

На базі Національного університету «Острозька академія» з 24 по 27 вересня реалізовувався українсько-литовський проект «Спорт як життєве кредо для європейської молоді України та Литовської Республіки», який діяв спільно з Клайпедським державним університетом прикладних наук.

Головною метою цього заходу є популяризація здорового способу життя та занять спортом серед молоді України та Литовської Республіки.

Програма проекту передбачала змагання учасників з таких видів спорту, як арм-реслінг, баскетбол, футбол, шахи, естафета з баскетбольним м’ячем і бігова естафета. Учасниками проєкту стали по 12 представників з обох університетів.

«Завдяки цьому проектові ми не тільки вдосконалили свої спортивні навички, покращили фізичну форму, а й відвідали іншу країну, що є досить корисним досвідом. Чудово було відчувати атмосферу іншого університету, особливо закордонного», – зауважила студентка Національного університету «Острозька академія» Ірина Каркіч.

Окрім спортивної частини проєкту, студенти взяли участь в інтелектуальному змаганні «Що? Де? Коли?», а також мали нагоду поспілкуватися із ректором Острозької академії, професором Ігорем Пасічником, відвідали екскурсію Музейним комплексом нашого університету, а також замок князів Острозьких.

«Для мене проект, перш за все, це можливість дізнатися більше про Україну, а також побачити країну, яку давно хотіла відвідати. Я цікавлюся спортом, тому вважаю, що виграла двічі: і приїхала на спортивний проєкт, і побувала за кордоном. Я щаслива, що мені вдалося взяти участь у цьому проєкті, буду рада повернутися сюди ще раз», – поділилася враженнями студентка Клайпедського державного університету прикладних наук Валерія Валісюк.

По завершенню змагань юні спортсмени отримали сертифікати учасників, медалі та кубок. За результатами підсумків, перше місце здобула команда Національного університету «Острозька академія», друге місце – команда Клайпедського державного університету прикладних наук.

Варто зауважити, що у період з 11 по 14 вересня делегація спортсменів-учасників проекту від Острозької академії відвідала Клайпедський державний університет прикладних наук. Там відбулися змагання з дартсу, футболу, баскетболу, стрільби з пневматичної зброї, а також бігової естафети.