СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 2:53

Рівне отримало високу нагороду в Польщі

23-24 вересня рівненська делегація взяла участь у VIII Конгресі Ініціатив Східної Європи, який є платформою для налагодження стійких транскордонних відносин між країнами Європейського Союзу та Східного Партнерства, місцем натхнення та обміну ідеями у сфері міжнародного співробітництва.

Цього року у програмі заходу був включений новий напрямок, акцентований на розвиток транскордонної ділової співпраці.

Конгрес в місті Люблін (Республіка Польща) організований у рамках діяльності Центру Східноєвропейських Компетенцій проекту, що реалізується спільно з адміністрацією Маршалка Люблінського воєводства.

Приємно, що під час Конгресу місту Рівному була офіційно вручена Медаль Люблінської Унії за гарну співпрацю.

– У нашого Рівного багато міст-побратимів, але очевидно, що такої тісної співпраці, як із польськими містами, у нас немає ні з ким. Надзвичайно ефективна співпраця із містом Забже, із Любліном, завдяки цьому було реалізовано багато спільних проектів, – наголосив міський голова Рівного Володимир Хомко. – І, запевняю рівнян, у нас колосальні перспективи і великі плани. Нам надзвичайно цінний той досвід, який отримала Польща під час реформування як місцевого самоврядування, так і економіки. Ми йдемо їхнім шляхом. На жаль, відстаємо. Але це дає нам перевагу не повторювати їхніх помилок.