СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:22

У «Волинському дербі» перемогу отримав БК «Рівне»

Перший матч після літньої перерви провела чоловіча команда Баскетбольного клубу “Рівне”. У Луцьку відбулося “Волинське дербі” між місцевою “Старий Луцьк Університет” та рівнянами.

Обидві команди є суперниками у Вищій лізі Чемпіонату України, але сезон розпочнеться лише в жовтні, тож зараз майбутні опоненти “з’ясовували стосунки” у товариському (контрольному) поєдинку, в якому тренери та гравці перевіряли свою готовність до чемпіонату.

Незважаючи на неофіційний статус матчу, він видався напруженим, а переможець визначився лише за підсумками овертайму.

На старті поєдинку обидві команди обмінювалися не лише результативними діями, а й помилками у невимушених ситуаціях, тож глядачі не побачили багато результативних дій. Тим не менш, у першій половині матчу лідерство захопили господарі, які пішли на велику перерву за переваги у рахунку 24-21.

Після поновлення поєдинку перебіг подій на майданчику не змінився. Наставники продовжували грати у широку ротацію, а баскетболісти намагалися налагоджуватися ігрові зв’язки та пробувати в грі ті комбінації, які відпрацьовували на тренуваннях. Гості дещо вирівняли гру і змогли виграти третю десятихвилинку. Перед останньою чвертю рахунок був рівним.

Зрештою, рівною виявилася і четверта десятихвилинка, тож команд чекав овертайм. У вирішальній п’ятихвилинці трішки вправнішими були хлопці Михайла Переверзія, які і перемогли у спарингу з рахунком 58-66.

Як ми вже повідомляли, після тріумфального минулого сезону, в якому БК “Рівне” здобув срібні медалі Чемпіонату України у Вищій лізі, то за час літньої перерви склад команди зазнав суттєвих змін. В цьогорічних змаганнях тренери розраховують в основному на перевірених місцевих виконавців та молодих вихованців рівненської школи баскетболу, які мають набиратися досвіду та рости як професійні гравці.

Як і раніше БК “Рівне” стартуватиме у Вищій лізі Чемпіонату України серед чоловічих команд. Наразі ФБУ ще не затвердили остаточний календар змагань, проте вже відомо, що перші офіційні матчі у новому чемпіонаті чоловіча команда БК “Рівне” зіграє на власному майданчику проти дебютанта змагань БК “Житомир”. Ігри відбудуться 12 та 13 жовтня у Спорткомплексі “ДЮСШ-4”. Про це повідомив спортивний директор клубу Андрій Матусевич та додав, що орієнтовний початок поєдинків о 17:00 та 13:00 відповідно.