СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 16:49

У «Новій рівненській брамі» – нові проблеми

У Рівному новий конфлікт між забудовником житлового комплексу «Нова Рівненська брама» та рівнянами, пайовиками які придбали там квартири. Компанія «Буд кепітал Менеджмент», яка взялася добудувати ЖК, відмовляється визнати право власності на житло за останніми.

Люди кажуть, що придбали квартири у «Рівненській брамі» ще наприкінці 2016 року, і вже наступного 2017 року мали вселитися у нові помешкання. Однак, недобудований житловий комплекс на розі вулиць Гагаріна та Костромської у Рівному продали іншій компанії, яка перейменувала його на «Нову Рівненську браму» і, як стверджують пайовики, вимагає, щоб вони доплатила за житло, якщо хочуть одержати право власності на нього. Суми доплат сягають сотень тисяч гривень, що становить близько половини вартості житла, оплаченого кілька років тому.

«На нас здійснюють тиск, нам погрожують, що не отримаємо свого житла, що ми там ніхто, що, за законом, новий інвестор є власником всього…По першій, другій секціях, де вже здані квартири, багато квартир він оформив на себе. І люди зараз у судах…», – кажуть пайовики.

Наразі, за словами пайовиків до «Нової Рівненської брами» у судах позиваються більше 12-ти пайовиків. А загалом по «Брамі» у судових процесах 20 позовів.Люди запевняють, що ще багато позовних заяв готуються.

За матеріалами: rivnepost.rv.ua, radiotrek.rv.ua