СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 16:50

Звільнили главу Федерації велоспорту України, який публічно нахамив рівнянці – чемпіонці Європейських ігор

Вчора на позачерговій конференції Федерації велосипедного спорту України (ФВСУ) звільнили її голову Олександра Башенка, який публічно нахамив чемпіонці Європейських ігор Ганні Соловей, повідомляє юрист Юрій Юрченко. 

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. Башенко очолював організацію з 2015 року.

Відразу після відставки Башенко був обраний новий глава Федерації велоспорту України. Ним став 36-річний Андрій Гривко, який 7 разів ставав чемпіоном України, брав срібло на Європейських іграх 2015 року в Баку, а також у складі найбільших велокоманд проїхав понад 10 гонок Гран-туру.

Після перемоги велосипедистки Соловей на Європейських іграх ФВСУ на своїй офіційній сторінці в Facebook привітала голову Київської міської федерації велоспорту Сергія Мухомора, а не спортсменку.

Це не сподобалося Соловей, яка заявила, що Мухомор не має ніякого відношення до її перемоги, оскільки він абсолютно нічим не допомагав у підготовці до змагань і вона навіть ніколи його не бачила.

У відповідь спортсменка отримала порцію хамства від Башенка – президента федерації велоспорту України.

“Аня, дивись, як ми будемо вчитися. Ти відкрила рот, тепер ти будеш за це відповідати. Їздиш на моєму велосипеді, їздиш в моїй формі, на голові в тебе мій шолом. Чого ти хочеш, щоб я тебе возив? Я не [тренер] Базін, запам’ятай, принцеса. Будеш виконувати роботу – приймемо тебе, будеш смердіти – проженемо і не згадаємо як звали “, – написав він у коментарі в Facebook.