СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 14:13

«Прямий канал намагаються рейдерськи захопити», – Порошенко про розслідування ДБР

Команда «Європейської Солідарності» буде захищати демократію та свободу слова, і не допустить спроб здійснювати тиск на засоби масової інформації Державним бюро розслідувань, – про це під час брифінгу заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Наша політична сила буде чітко стояти на позиціях захисту свободи слова в Україні. Хочу наголосити, що під час мого президенства абсолютно більший проміжок часу діяла заборона на перевірки ЗМІ. Події, які розгортаються навколо «Прямого» дають мені всі підстави стверджувати, що ми маємо справу з спробою рейдерського захоплення телеканалу», – сказав Петро Порошенко.

Вплив Портнова на ДБР та його спроби фактично управляти слідством створює небезпечну ситуацію тиску на ЗМІ, – прокоментував ситуацію Петро Порошенко.

«Ініціатор цього пан Портнов заступник голови адміністрації президента Януковича, учасник підготовки законів 16 січня – те проти чого стояла Революція гідності. На сьогоднішній день за його заявою абсолютними припущеннями, які не мають нічого спільного з правдою більше 3 місяців ДБР робить спробу тероризувати журналістів», – зазначив лідер «Європейської Солідарності».

Петро Порошенко не є власником телеканалу «Прямий» та не здійснює управління даним ЗМІ, але захист можливості ЗМІ на незалежне висвітлення подій є важливим пріоритетом, – наголосив політик.

«Ще раз наголошую, що я не маю жодного відношення до власності або до управління Прямим каналом. Але і я, і моя політична команда закликаємо всіх журналістів і політиків стати на захист свободи слова в Україні. Ми не дозволимо, щоб повернення до часів Януковича призвело до того, щоби здійснювався в такий спосіб тиск на журналістів», – сказав Петро Порошенко.