СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:21

Громадяни Грузії у Рівному викрали велику суму коштів у водія вантажівки

Слідчі Рівненського відділу поліції затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України 36-річного іноземця за вчинений у Рівному грабіж.

Йому повідомили про підозру, а сьогодні, 21 липня, за клопотанням слідчого, суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб із правом внесення застави в розмірі 230 тисяч гривень.

Близько 20 години 18 липня рівнянин став свідком того, як на вулиці Макарова обласного центру невідомий чоловік розбив скло у вантажівці «MAN» та забрав звідти сумку. Заявник зазначив, що авто, на якому зловмисник утік із місця події, рухається в сторону вулиці Млинівська.

За орієнтуванням легковик «Renault Megane» патрульні поліцейські помітили на автодорозі «Устилуг-Луцьк-Рівне» та зупинили у селі Бронники Рівненського району. За кермом перебував 36-річний громадянин Грузії. Окрім нього, у салоні були ще двоє чоловіків-іноземців.

Під час проведеної поверхневої перевірки патрульні виявили у транспортному засобі кишенькові ножі, газові балончики та грошові кошти у сумі майже 224 тисячі гривень.

Слідчі повідомили 36-річному іноземцю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України. Транспортний засіб поліцейські вилучили. Вирішується питання про накладення на нього арешту.

Поліцейські також встановили, що вантажівку припаркував неподалік магазину 46-річний киянин, водій-експедитор, який на момент скоєння злочину саме пішов у магазин.

Підозрюваного перевіряють на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень, а відносно двох іноземців, які перебували у салоні легковика, тривають слідчі дії.