СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 8:43

У Рівному презентували проекти громадського бюджету

Сьогодні, 10 червня в сесійній залі Рівненської міської ради відбулося публічне обговорення та презентація проектів громадського бюджету Рівного по категоріях:

  • освіта;
  • культура;
  • охорона здоров’я;
  • телекомунікації, зв’язок та інформаційні технології.

На захід прийшли автори проектів, громадські активісти, працівники управлінь та відділів виконавчого комітету Рівнеради, представники засобів масової інформації та рівняни, які хочуть бачити своє місто комфортним і прогресивним.

Головуючим публічного обговорення був секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук, який звернувся до авторів проектів:

«Вся цінність громадського бюджету у тому, що рішення приймають люди, а не чиновники. Тому ключова задача проінформувати про свій проект людей, громадськість, щоб вони пришли, проголосували і таким чином висловили свою підтримку за ваш проект і місто мало можливість його реалізувати. Ще раз нагадаю таку важливу річ, що громадський бюджет — це лише форма вибору об’єктів до реалізації, це не якась специфічна форма бюджетування, тут немає специфічних процедур. Ще раз хочу наголосити, що у тому випадку, коли ваш проект пройде, вам потрібно буде дуже тісно і конструктивно працювати з виконавчими органами, адже вони відповідають за використання бюджетних коштів, вони, у випадку якихось негараздів, є безпосередніми відповідальними перед державою за цільові призначення і безумовно, вони повинні з вами разом дійти до того, щоб проект був реалізований якісно і ефективно».

Зазначимо, що в цьому році подано 90 проектів громадського бюджету на загальну суму понад 40 млн грн.