СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:10

Робота у Рівному є: На початок червня роботодавці подали понад 1260 вакансій

Онлайн – опитування роботодавців щодо потреби в працівниках на 2020 рік розпочато. А за інформацією державної служби зайнятості, при вивченні потреби в кадрах на 2019 рік, було опитано 13 тисяч роботодавців, які повідомили про потребу у 46 тисячах працівниках.

За видами економічної діяльності найбільше потребують кадрів підприємства промисловості (32%), сільського господарства (30%) та сфера торгівлі (9%).

Найбільший попит у роботодавців мають кваліфіковані робітники: слюсарі, водії, швачки, токарі, електрогазозварники, електромонтери, малярі, машиністи крана та екскаватора, трактористи.

Затребуваними є працівники сфери торгівлі, послуг та соціальної роботи. Це – продавці, кухарі, охоронники, офіціанти, покоївки, молодші медичні сестри.

Серед фахівців є потреба у провізорах, менеджерах зі збуту, бухгалтерах.

А ось серед найпростіших професій найбільш затребувані вантажники, укладальники – пакувальники, підсобні робітники, прибиральники.

На початок червня рівненські роботодавці подали понад 1260 вакансій.

Гостро не вистачає швачок – понад 100, більше п’ятидесяти водіїв автотранспортних засобів, продавців продовольчих товарів та продавців – консультантів, 34 – монтери колії, понад двох десятків електромонтерів, слюсарів – ремонтників, кухарів та офіціантів. На підприємствах потрібні і бухгалтери (16), касири торговельного залу (12), охоронники (14). Є потреба у вихователях, дизайнерах одягу, менеджерах зі збуту.