СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 13:39

Найбільш соціально захищені люди в Україні проживають на Рівненщині

Рівненщина очолила рейтинг областей щодо рівня соціального захисту громадян у 2018 році. Моніторинг оприлюднив Мінрегіонбуд.

Так, Рівненщина має один з кращих показників в Україні по охопленню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання – 98%. В області лишається 2% дітей, які виховуються у державних закладах. Більшість з них – з особливими потребами, проте продовжується робота щодо влаштування і їх у сім’ї.

Також у 2018 році для 34 дітей-сиріт області придбали житло. Гроші на це виділяє держава уже другий рік поспіль – торік спрямували на ці потреби 13 млн.грн.

99,5% людей, які перебувають у складних життєвих обставинах, охоплені послугами соціальних територіальних центрів Рівненщини.

«За минулий рік вдалось чимало зробити для найменш захищених категорій людей – престарілих, людей з інвалідністю, бездомних, сиріт. Зокрема, за бюджетні кошти у Рівному по вулиці Жоліо Кюрі створили сучасний притулок для бездомних, завершують довгобуд Мирогощанського дитячого будинку-інтернату, капітально ремонтують обласний центр комплексної реабілітації інвалідів в Олександрії. А у геріатричному пансіонаті, що в селі Тучин Гощанського району, створили кращі умови проживання», – розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір.

Загалом загальноукраїнський рейтинг включає 64 показники, які згруповані за 12 напрямками. У результаті Рівненська область посіла друге місце серед інших областей України та третю із врахуванням міста Києва.

Загалом за три роки перебування Олексія Муляренка на посаді голови Рівненської ОДА область змогла покращити свої показники і переміститися із 11 місця у 2015 році, та втримати лідерство у 2017-2018 роках.