СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 19:13

Найбільш успішним президентом у проведенні реформ українці вважають Петра Порошенка

Серед всіх президентів України найбільш успішним в проведенні реформ українці вважають 5-го главу держави Петра Порошенка. Про це свідчать дані опитування, проведеного дослідницькою компанією Kantar TNS.

Так, на питання «Кого Ви вважаєте найуспішнішим в проведенні реформ Президентом України?» 38% опитаних назвали Петра Порошенка, 30% – Леоніда Кучму, 14% – Леоніда Кравчука, 11% – Віктора Януковича і 7% – Віктора Ющенка.

Відзначається, що перше місце в рейтингу президентів-реформаторів Петро Порошенко отримав завдяки останньому року роботи на посаді. Рік тому на першому місці був Леонід Кучма.

Крім того, в порівнянні з минулим роком збільшилися регіональні відмінності в оцінках.

У квітні 2018 року і Схід, і Південь однаково відрізнялися від вибірки більшою лояльністю до Віктора Януковича. Значно нижче оцінюва вибірку Віктора Януковича Захід (4%). Інших регіональних особливостей не фіксувалося.

Зараз же Південь, як і у минулому році, найчастіше за вибірку називає найбільш успішним реформатором Віктора Януковича (20%), Схід – вже Леоніда Кучму (38%), а Північ (51%), Захід (45%) і Київ ( 47%) – Петра Порошенка.